Живей динамично и пълноценно

alex от alex0 Comments1 min read20.5K views

Добрите неща, трябва да бъдат похвалени, затова реших да напиша една кратка и надявам се полезна статия за фитнес и спа центъра, който посещавам.

Обичам движението и тренирам от 10-12 годишен. Докато бях ученик предпочитах да плувам в басейн, тъй като имах нужда от простор и повече въздух, за да се чувствам жизнен и да се справям по-лесно с напрежението от училище и изпитите. Стигнах до там, че се прехвърлих в Спортно училище с профил плуване.

Със завършването на училището, казармата и започването ми на работа ми се налагаше да отделям изключително много време на работата и нямах възможност да спортувам редовно.

Всеки ден се гледах в огледалото и се питах дали ще загубя форма и дали ще трябва да се простя с удоволствието, което ми носеше ежедневното раздвижване.

Пробвах да правя упражнения вкъщи през уикендите и да се уговарям с приятели за фитнес, но по различни причини всичко се проваляше.
Хората, които имат желание да полагат грижи за тялото си и да бъдат в добра форма знаят какво означава това. Постепенно загубваш мотивация, поддаваш се на лоши настроения, изпитваш угризения за това, че не тренираш. Част от теб обаче, все още вярва и живее с нагласата, че колкото и да си зает, трябва да отделяш време за едно от любимите си занимания и в никакъв случай да не прекъсваш тренировките си.

Въпреки, че професионалното ми развитие беше от изключително значение за мен, поддържането на добра физическа форма също се оказа приоритет.
Обмислях вариант да ставам рано и да тичам преди работа, но не се чувствам енергичен сутрин, така че реших да променя начина си на живот и да посещавам фитнес зала поне три пъти в седмицата след работа.

Изборът на Фитнес зала

След дълги и продължителни опити и посещения на всякакви квартални, претъпкани и смърдящи фитнес зали реших да се престраша и да опитам в голяма зала.
Насочих се към Pulse Fitness § SPA, защото имаха най-добра база, най-много фитнес зали в града, а този които ми беше удобен се намира в центъра на София и е близо до работното ми място.

Препоръча ми го приятел, който може да се нарече фитнес треньор и е добре запознат с повечето фитнес зали и центрове в София и абонаментните клубни карти, които предлагат.
Имам му пълно доверие и винаги съм го приемал като фитнес гид за мен, така че посетих фитнес центъра с ясното съзнание, че ще попадна на много добро място за тренировка.

Първите ми впечатления от Pulse Fitness & SPA бяха свързани с това, че е модерен и достатъчно просторен. Хората вътре бяха изключително любезни, а трениращите не бяха кварталните батки, от които всеки нормален с коремче изпитва неистов срам.

Както вече казах, за мен е важно да имам достатъчно пространство около себе си, когато тренирам.

Разбиранията ми за отлична фитнес зала са свързани не само с доброто и удобно местоположение, наличието на паркинг и на достатъчно уреди, но и на това да може да се тренира спокойно, без никой да ти пречи. Това не може да се случи в малка зала. Когато не се чувствам свободен да правя тренировките си спокойно и самостоятелно, изпитвам излишно напрежение, от което нямам нужда.

За мен фитнес залата трябва да бъде място за отпускане, бягство от ежедневието и презареждане с нови сили и енергия.

За приятеля, който ме насочи към тази зала, фитнесът е начин на живот и оформяне на мускулната маса са „жизненоважни“.

За разлика от него, аз не тренирам, за да постигам високи цели. Не съм спортист, нито пък спадам към хората, които ангажират по-голямата част от времето си с тренировки и специални хранителни режими.

Всичко, което искам и очаквам от тренировките в залата е да поддържам оптимално тегло, да стягам проблемните за всеки мъж зони и да имам висок тонус и самочувствие.
Мога да се причисля към една доста голяма група от млади хора, които работят усилено и искат да се разтоварят психически и да се почувстват по-добре физически в края на работния ден. Това може да се случи само в добре поддържана зала с професионален екип от треньори и инструктори.
Посещавам както груповите занимания, така и кардио и спа зоната, тъй като си закупих доста изгодна абонаментна карта. Кардио зоната разполага сигурно с над 50 кардио уреда, така че винаги мога да се раздвижа добре, без да се налага да чакам нито минута.

Климатизацията е отлична и дори, когато се натоварвам повече, не изпитвам дискомфорт или прекалена умора – нещо, което не може да се случи при тичане навън през лятото, когато времето е прекалено горещо.

Допада ми това, че залата не е пренаселена в часовете, в които я посещавам след работа – обикновено около 18 ч. или сутрин към 9ч. Хората, които я посещават са приятни. Успял съм да се запозная с няколко от тях и дори да завържа приятелства. Свързва ни желанието да изглеждаме добре и да спортуваме. Обменяме опит и си помагаме с идеи и впечатления от нашия прогрес.

спа в софия

Посещавам точно тази верига центрове, не само защото има от всеки уред поне по два, но и заради обособените кътове за загряване и разтягане, местата за упражнения с гирички и възможността да имам нужното пространство при всеки един етап от моята тренировка.

Смея да твърдя, че при проектирането и обособяването на залата е помислено именно за комфорта и удобството на трениращите, погледнато е от тяхната гледна точка, а не само от гледна точка на оптимизирането на пространството и „напълването“ му с уреди.

Мисля, че инструкторите са отлично подготвени, опитни и си разбират от работата, така че мога да им се доверя.

С някой от тях се познаваме и добре знаят как да подходят към мен, какви нови упражнения да ми препоръчат и дори как да ме мотивират в онези дни, в които самия аз трудно намирам нужното желание за тренировка.

Държа на това да поддържам добра форма, защото това ме кара да се чувствам жизнен, да работя по-добре и да изглеждам добре.
Когато имам свободно време посещавам протеин бара за по един протеинов шейк и бъбрене с някой. Посещавал съм и спининг заниманията – преживяването може да бъде описано като един чудесен и енергизиращ подарък от мен… за мен. Възстановяването след натоварената работна седмица може да бъде още по-приятно, релаксиращо и ефективно, ако посетя място, в което времето спира и имам възможност да чуя себе си и своето тяло.

кардио зона в софия

Най-добър СПА център

Нека не забравя да споделя и за най-добрият спа център в София, който съм посещавал.
Много е трудно да откриеш на едно място, няколко типа спа зони. Сауна без друго е невъзможно или пък басейн със сауна. Това е изключително уморително.

В повечето клубове на Pulse Fitness имат уникални спа зони с всичко нужно за релакс на тялото ми и които са включени в абонаментната ми карта. Да откриеш хубава Сауна или парна баня в София си е,ю както споменах, едно голямо предизвикателство, а това удоволствие да се случи след интензивна тренировка, просто е малък шанс.
Басейнът в Pulse Fitness & Spa на бул. България е супер, особено по обед, когато има по-малко хора.
Веднъж посетих и панорамната спа зона в Platinum центъра, където задължително трябва да видите гледката към Витоша докато си по бански.

Та така…

Това за мен е фитнес Пулс – лайфстайл спортен център, който ми допада, тонизира и изпълва с положителни емоции. Винаги. Вече повече от година наред с работните ангажименти, които са задължителна част от моята седмица, в графика ми стои удоволствието наречено фитнес и спа. Това е така, не защото посещаването на модерни фитнес зали е модерен начин да си прекарваш свободното време, а защото за мен това да се раздвижвам и чувствам във форма е повече от необходимост.
Препоръчвам силно, още повече че има вариант и за безплатно посещение

П.с. Това беше украсата за Хелуин

 

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.