Спрете да работите от вкъщи, наемете си помещение.

На работата от вкъщи често се гледа като на лукс, но опитайте друго. Силно ви препоръчвам, ако работите от дома си да потърсите офис или споделен офис.

Повечето хора възприемат работата от дома си като лукс, обикновено повечето фрийлансъри приемат работата от вкъщи, като „гъвкаво“ работно място. Те са прави, това си е лукс, особено да ти се плаща, че си стоиш вкъщи, но аз не виждам нищо добро в това.

Добрата работна среда е важна за всеки вид работа, но за творческите хора (особенно дизайнерите) е изключително важна. Работата от вкъщи не е за препоръчване – прекаленият комфорт не е на хубаво – подсъзнателно ние губим концентрация постоянно. Когато около нас има хора, ние комуникираме с тях, разменяме идеи и творим доста по-креативни неща, отколкото ако сме сами вкъщи.
Дори и да сте заклет фрийлансър и да обичате да разменяте писания по скайп, обмислете идеята за наемане на офис помещение. Да работиш и живееш на едно и също място не е много гот, а пък единствената комуникация да ти е през компютъра, може бавно но сигурно да те подлуди.

Вижте и ползите, които смятам, че са добри:
– Излизайки навън вие се излагате на повече вдъхновение. Около вас има реклами (билборди, табели, витрини… вдъхновение от други хора, не само от интернет);

– Виждате се с повече хора. Както споменах, срещите и разговорите с други хора ви въздействат и с малко креативност можете да „откраднете“ все някоя идея;

– Ако при вас дойде по-голям клиент, ще ви бъде трудно да го убедите, че си заслужава да ви довери по-голяма инвестиция, особено ако покрай вас мирише на вкусно готвено, а той очаква креативност и перфектна работа;

– Разделяте семейния живот (битовизма) с работата. Ще ви помогне да се организирате. Когато работите вкъщи, вие ставате от бюрото, за да хапнете супичка в кухнята… това не е организирано време, а уют и със сигурност се отразява на фигурата ви J;

– Споделяте идеи и получавате критична обратна връзка. Ако покрай вас има други хора (както е в споделените офиси) винаги можете да ги помолите за мнение по някой проект, преди да го изпратите на клиент. Така един страничен човек, ще направи разликата между добра идея и страхотна идея.

Работата от вкъщи изглежда супер, защото е евтино и удобно, но това не означава, че е най-добрият вариант за вас. Разбира се, винаги може да оставате да работите от вкъщи, но и се запитайте, дали това е най-добрият вариант за вашият бизнес и начин на живот, или просто искате да ви бъде удобно на дивана с лаптоп на ниската масичка.

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.