7 причини за редизайн на уеб сайт

alex от alex0 Comments1 min read2.1K views

 

Как да разберем, че фирменият уеб сайт има нужда от редизайн? Има много причини за преминаваме към редизайн, но като професионален дизайнер с опит в тази област ще Ви посоча топ 7:

Уеб сайтът се зарежда бавно – днес всичко се прави все по-бързо и никой няма да има търпение да чака бавното зареждане на Вашия фирмен уеб сайт … просто ще отиде при конкурентите. Така губите не само потенциални клиенти, защото бавното зареждане на уеб сайта понижава дори и класирането при търсене в резултатите на Google.

Уеб сайтът изглежда стар – прави лошо впечатление, ако си личи, че Вашият уеб сайт е правен преди 5 или 10 години. По-голямата част от интернет потребителите търсят онлайн информация за продукт или услуга преди да осъществят покупка. Ако дизайнът е остарял, това е първото, което хората ще видят и едва ли биха се задържали за по-дълго време във Вашия уеб сайт.

Висок баунс рейт и намаляващ трафик – баунс рейт (bounce rate) е процент посетители, които са попаднали на Вашия уеб сайт, но след кратък престой са излезли от него без да стигнат до разглеждането на втора страница. Това показва на Google , че Вашият сайт не отговаря на търсенето и за това той ще изпадне на по-задни позиции в класирането. От там и трафикът към сайта Ви ще намалее, тъй като изчезне ли от първата страница с резултати, вероятността някой да рови в следващите страници и да кликне върху Вашата страница спада драстично.

Липсва риспонсив дизайн (responsive design) – това е дизайн, който позволява сайтът автоматично да променя размера си при зареждане на различни устройства – компютър, таблет, смартфон и т.н. Все повече интернет потребители влизат в мрежата именно през телефони и таблети, така че риспонсив дизайнът е от изключително значение за наличието на последователност в маркетинга на Вашата фирма.

Искате да добавите нова функционалност – Ако фирмата ви се разраства и сте решили да продавате онлайн, трябва ви блог или онлайн магазин, то редизайн на сайта е задължителен.

Конкурентите променят техния сайт – Разбира се, че не е нужно всеки път, когато Ваш конкурент променя своя сайт и вие да го правите, но е желателно да сте в крак с времето и да наблюдавате. Ако прекарате известно време на конкурентен сайт и осъзнавате, че може да постигнете целите си по-добре отколкото на Вашия сайт, то е време да запретнете ръкави и да направите редизайн на уеб сайта Ви.

Търсачките не знаят, че съществувате – вече сте научили няколко неща за SEO Оптимизация, но няма как да ги приложите на Вашият сайт. Различните търсачки непрекъснато подобряват търсенето си и следят за съдържание, правилно кодиране и други задължителни елементи. Вие трябва да им го поднесете правилно чрез Вашия сайт. Ако той не е добре направен редизайнът е задължителен.

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.