Блогър,  Юрист с интерес към модата – Кристина

alex от alex0 Comments1 min read2.6K views

С Кристина се запознахме покрай един съвместен проект, който няма да издавам защото тя има договор за конфиденциалност, а аз не съм клюкарка и трябва да не нарушаваме в зародиш думата на един бъдещ юрист.
Стори ми се интересна личност и реших да подкрепя нейното блогърство, като я запозная с вас. 

Страницата и бихте могли да намерите тук

крис павлова

Е Крис, разкажи ми за теб!

Привет, казвам се Кристина – родена съм в град Сандански, през вече далечната  1992 година.

Прекарах детството и тийнейджърските си години в моя роден град, но след като завърших гимназия, животът ме отведе в Благоевград. Още от ранни детски години имам усет и влечение към изкуството и литературата. Помня, че когато бях 4-ти клас мечтата ми бе да издам книжка. В онези времена нямаше как всеки да стане издаван автор, затова амбицирана взех едно блокче, прегърнах го като книжка, написах произведенията си в нея и изрисувах страниците. Направих няколко екземпляра за близките ми и всички бяха много впечатлени и горди с мен (или поне добре се преструваха).

А като спомена Благоевград, там си завършила право? Защо не се насочи към него? Ами блоговете?

В Благоевград прекарах невероятните и познати на всички студенстки години. Завърших специалност Право. Правото и блогърството на пръв поглед са изцяло различаващи се сфери, но не е съвсем така. За кандидатстудентския изпит за млади юристи се полагат изпити по литература и история. Всичко е завързано в една здрава основа. Да бъдеш юрист не представлява наизустяване на скучните закони, а напротив изисква въображение, идейност и много четене. В настоящия момент, моята основна професия е в сферата на корпоративното право и застраховките. Въпреки, че работата ми е динамична и всеки ден се изправям пред нови казуси, моята хаотична същност иска още. Затова започнах плахо да насочвам вниманието и енергията си към блогърството, което внася допълнителен цвят в ежедневието ми.

Блогът и страницата си започнах да развивам съвсем случайно, като в момента те се превърна в ежедневие и движеща сила за мен. Работя заедно с професионален фотограф и наш подпис са идейните, арт фотосесии, съчетани с авторски текст. Това не е типичният моден, момичешки блог. Тук ние влагаме част от себе си и своето светоусещане. Залагаме и на събитията – светски или просто забавни и необикновени.

Разкажи нещо интересно, което се случва с теб покрай блогърството!

За втори път тази година си партнираме с Code Fashion TV и 359 Group. През февруари месец бяхме медийни партньори на най-мащабното хип хоп събитие – Hip Hop Awards, а в края на март тази година се изявихме като медиен партньор на Sofia Fashion Week 2019. За събитието подготвих четири невероятни визии, като тази на последната Гала вечер завинаги ще остане в съзнанието ми.
Отскоро се вдъхнових да представя пред моите последователи кратки пътеписи, подкрепени с много снимки, от местата, които съм посетила последните години.

кристина павлова

А какво смяташ да предприемаш? Нов сайт, нов ютуб канал или инстаграм?

Имам много идеи за проекти, постоянно допълвам тефтерчето си. Бих искала да се откъсна от образа, граничещ само с мода и козметика. Аз обичам изкуството във всичките му форми и това да го създавам. Вбъдеще желая да развия страницата и блога си,  както и да се постарая  моите вдъхновения да докоснат повече хора.  Представете си едно място, носещо енергия, от която желаете всяка вечер, след края на работния ден, да почерпите сили. Това е моята главна цел – да сътворя подобен онлайн оазис на красота и изкуство.

Кои са любимите ти дизайнери и марки за дрехи?

Честно казано никога не съм избирала дрехите си според бранда и името на дизайнера. Дори, да си призная не следя колекциите на големите в бранша. Аз имам собствен стил и не нося това, което е модерно в момента, а пресъздавам част от себе си и своето настроение, чрез облеклото. В гардероба ми присъстват десетки марки, доста от които са с непопулярни имена. Обичам да откривам съкровища в секънд хенд магазините.

А любимия ти стил?

Както споменнах, нямам и любим стил, които е популярен. Не обичам да се вписвам в рамки и да се сливам с останалите. Но моя запазена марка са цветовете. Винаги избирам нещо цветно в облеклото си. Нося розови и сини костюми, зелени рокли. Харесвам да подчертавам чара на дрехата с брошки. Имам страхотна колекция от брошки.

Любим Автор?

Винаги съм имала слабост към българската литература. И конкретно – българската възрожденска или следосвобожденска литература. Опитвам се да разнообразявам книгите и стила , които чета, но в крайна сметка, винаги се връщам към нашите автори. Обичам творчеството на Георги Караславов, Димитър Димов, Димитър Талев.

А цитат?

Честно казано, когато чета книга, рядко отбелязвам изречения като цитати. За мен цялостното произведение крие житейска максима или смъсъл, който всеки да изтълкува според своите усещания. Обаче все пак ще споделя цитат, от произведението “Поручик Бенц” на Димов:

“ Красотата е банално качество у много жени. Същинското очарование идва от вътрешния пламък на личността”

 

Запей любимита си песен, или тази която в момента слушаш!

Не да живея. Искам да горя в твоята прегръдка да умра. С плен на спомена един красив за Мина върху кладата на Лора да загина.

Сигнал – Мина и Лора.

Израстнах с творчеството на група Сигнал. Днес, щом чуя изключителния глас на Йордан Караджов, усещам електричество, което гали тялото и душата ми. Мина и Лора… Яворов. Великата, убийствена любов на Яворов. Две жени, които бележат жизнения му път. Не съм попадала на друго изкуство, което да пресъздава емоциите на поета така, както този шедьовър на Сигнал. Усещам страстта – бушуваща в сърцето му, любовта – завладяла същността му, потапям се в полюсните чувства, които изпитва към двете жени. Две толкова различни жени – Лора, дъщеря на дявола и Бога, Мина – обич несподелена. Страстта и невиността. В крайна сметка, точно тя – любовта, убива Яворов.

 

Вечерният грим трябва да бъде?

Естествен и подчертаващ предимствата на лицето. Не харесвам тежък, наслоен грим.

 

Какъв съвет би дала на някой, който иска да бъде блогър или да учи право?

Да си блогър е призвание. Блогърът е артист в интернет пространството и ролята му е също толкова отговорна, колкото и тази на актьора в театъра. Добрият блогър приема роли, превъплащава себе си, но и запазва своята индивидуалност. Бих посъветвала бъдещите, а и доста от настоящите блогъри – правете изкуство, а не залагайте на голота.

Правото – да си юрист е дарба, отново призвание. Правото не е наизустяване на закони. Добрият юрист е необходимо да притежава висок морал и чувство на дълг. Съветът, който бих искала да дам е – не записвайте право, защото някой е споменал,че е доходоносна и престижна професия. Тя е отговорност, затова премисляйте решението си.

А какво ще си пожелаеш за лятото? Ново….

О, за лятото си пожелавам нови емоции, много усмивки, нови свежи и вдъхновяващи проекти. Динамика.

Снимки: Йордан Пачев

0

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.