Александър Александров – за видеото, еротиката и…

alex от alex1 Comment1 min read11.8K views

Днес ще ви запозная с един човек, който за любителите на киното и видео ефектите ще разкрие част от магията си, а за еро-феновете – какво не знаем за красивите жени. Александър Александров е фотограф и VFX artist, който работи с най-големите момчета от VideoCopilot върху страхотни проекти. Негови клипове с еротични послания сте виждали споделяни често из фейсбук и Youtube. За да ви разкажа за неговата работа ви споделям и аз няколко видеа и малко мъчителни въпроси за него.





 

Здравей, Алекс. Скоро се сблъсках с твоята работа и изключително много ми допадна начина, по който представяш проектите си. Разкажи ми първо малко за теб.
– От както се помня рисувам във всеки един удобен момент, завърших училище именно с рисуване, а от там по естествен път продължих да рисувам ,но дигитално на компютър.

Как стигна до тук и реши да се занимаваш с това, което правиш в момента?
– След прехода ми от листа и молива към монитора и мишката много бързо намерих, това, което обичам да правя. Тръгнах от уеб дизайн, за да мина през графичен и намеря моята страст – 3D анимация и видео ефекти.

Как създаваш един продукт? Каква е разликата за теб между еротичен клип и реклама на клиент?
– Много е елементарно! Единственото нещо, което задължително вкарвам в проектите, независимо какво снимам, е „отношение“. Така независимо през какви етапи и усложнения преминава проекта, доброто отношение към заснемане и едит винаги води до добър краен резултат.

А помага ли ти някой в работата?
-В документалното кино имам неотлъчен помощник и съмишленик в лицето на Антони Иванов. В последно време виждаме именно работа по игрални филми.

Това ли те влече?
– Документалното кино ми харева много. Нещото, което ме кара да го правя по-рядко е процеса, който изисква много енергия и отдаденост, тъй като пряко се занимавам с всеки един процес – сценарий, режисура, заснемане, монтаж, аудио-та дори и понякога композиране и създаване на музиката към филмите.

Много от клиповете ти са изключително възбуждащи за мъжката аудитори. Бас ловя, че много хора ги гледат с прехапани устни. Слабост ли са ти красивите жени?
– Няма как, учил съм дизайн, харесвам добрия дизайн!

Какво не знаем ние мъжете за красивите жени?
– За съжаление красивите жени са попаднали в един омагьосан кръг на суетата. Те са толкова близо до перфектната визия ( да речем 90%) налагана от медиите така, че тези 10% делящи ги от стериотипа за съвършенство ще ги кара да се чувстват несигурни във външния си вид.

А къде са най-красиви жените според теб?
– Географски не мога да се ангажирам, нямам нужната еродиция. Според мен, най-красиви са жените, които срещам в естествената им среда – без гримове, рокли и токове. Едни от най-красивите момичета съм срещал на улицата, забързани в своето ежедневие, захвърлайки всякакъв вид суета, така може да видиш не само външната красота, която е важен фактор безспорно, но и съществените неща, като увереността, самочувствието, настроението, което носи, всички тези неща, които допълват красотата на една жена.

Имат ли място еротиката и секса в рекламата? И внимавай…писал съм дипломна работа на тази тема.
– Разбира се! В днешния капиталистически свят всичко е търсене и предлагане. Сексът не остава в страни от парично-столовия модел. Успее ли да влезе в рекламата по деликатен начин, си е огромен коз безспорно! Независимо от образованието ни еродираността ни и наситенността ни няма как да избягаме от първичността си и животинските си инстинкти … не сме перфектни … а и кой иска да е ( като изключим по-горе споменатите девойки ). Рекламните стратези от край време ползват този коз и ни водят за носа да купуваме неща, които не ни трябват.

Скоро предстои твой демонстративен семинар. Разкажи за него и защо реши да го направиш?
– Това е артистична черта, всички артисти имат потребността да предадат знанието си независимо на какво ниво е, то просто ни е в природата да даваме или както бе казал Кание Уест – На артиста може да му кажеш само две думи „Благодаря Ти!“. Семинарът, в който ще покажа абсолютно всичко от моя креативен и технически процес е за тези, които се занимават и имат интереси в сферата на видеото и видеообработката.
Значи трябва да поканя и мои познати на 22 Април 2016 (12:00ч. – 19:00ч.)

Да очакваме ли от теб работа по някой голям проект, например – Холивудски филм?

– За щастие съм работил по подобни проекти – Стар Трек и Междузвезни Войни, разбира се не в мащаба, който ми се иска но ….. има време.

А къде се виждаш след 5 години?
– Да правя нещо ново в тази сфера електронните изкуства, като виждам как подскача интереса ми на всеки пет години най-вероятно това ще се случи.

Любимо ястие?
– Всичко забранено от диетолози.

А песен?
– Всяка една, стига да я изпълнява jay-z.

Работиш с ….?
– Почти всички програми от пакета на адобе, синема 4д, по-рядко 3д макс и може би още няколко, които са като периферия. Ползвам всякакви платформи като мак, пс – така и устройства лаптопи, стационарни компютри, та дори и телефона така е и с камерите, които снимам не се ограничавам в избора си на хардуеър.

Благодаря, че си мой гост и ти пожелавам успех в работата.
– Благодаря Ти за интервюто!

 

вижте още от работата на Алекс

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Comment
  • Tanya
    април 13, 2016

    Страхотно интервю и много интересен човек и добър професионалист. Отлична работа!