Съвети от богатите

Когато говорим за успешен бизнес, понякога се чудим как са го постигнали именно най-големите предприемачи в света.

Мислейки за брандинг, то няма как да не спомена името на Джеф Безос – компанията му Amazon.com беше обявена за една от марките с най-голямо доверие в Америка през 2010г., а уеб сайтът, който е основан през 1994 г. като онлайн магазин за продажба на книги и до днес е световно известно място от където може да си поръчате всичко.

Какво кара клиентите да предпочитат един бранд, един сайт? Клиентите на Амазон купуват от там, защото са спокойни, че винаги е сигурно и могат да разчитат на сайта за коректност. Този принцип движи всеки бизнес. Клиентът винаги иска, и винаги най-доброто, и по много!

А кой е бил двигателят, който е подтикнал Джеф Безос да направи един от най-успешните уеб  сайтове в света, а той да се превърне в един от най-богатите интернет предприемачи?

Ще споделя няколко прозрения на богатите, които могат да ни послужат за вдъхновение и размишление какво искат клиентите, как да подхождаме, за да просперира бизнесът ни и да сме предпочитани измежду милионите конкуренти в 21 век!

 

„Вашият бранд е това, което казват хората за вас, когато не сте в стаята“

Да, за силната корпоративна идентичност е нужда много добра репутация. Когато се разработи достатъчно добър уеб сайт, който се  напълни с качествено съдържание, след време марката ще започне да говори сама за себе си!

Подбрал съм някои от големите имена в ранглистата на сайта на forbes.com – The World’s Billionaires 2015

Бил Гейтс (естествено под номер едно), споделя, че най-недоволните клиенти са най-добрият източник за учене. Да, несъмнено това има огромно значение, когато търсим начини как да подобрим бизнеса и да доставим услугите, които ще задържат клиента при нас.

Според Марк Зукърбърт, който е 16-ти в ранглистата: „Свършено е по-добре от перфектно“.

Тук добавям – никой не обича да чака. Ключът към перфектната работа е да бъде свършена, а след това доизпипана.

Сам Уолтън за очакванията:

„Надминете очакванията на вашите клиенти. Ако го направите,  те ще се върнат отново и отново. Дайте им това, което искат – и малко отгоре.“

 

Марк Кубан – инвеститор – „Защото ако си подготвен и знаеш какво те чака, не е риск. Само трябва да осъзнаеш как да го направиш. Винаги има начин как да се случи.“

 Ето и още един силен цитат от Кубан: „Когато има 10 000 човека, които искат да направят същото като теб, защо искаш да бъдеш 10 001?

Да, уникалността е всичко, от което хората се нуждаят, за да Ви потърсят отново.

Според Сам Уолтън, който е основател на  Wal-Mart има само един шеф. И познайте кой е той? Вие? Помислете пак. Клиентът.

Майкъл Дел, основател на Dell: „ Опитайте се никога да не сте най-умният човек в стаята. Ако сте, съветвам ви да намерите по-умни хора, или друга стая“

Когато човек откаже да се учи, то той е загубен. Всеки ден може да научаваме много неща, стига да сме готови да ги приемем.

Споделям и два цитата за иновациите!

Лари Елисън, която е под номер 5 в класацията на Форбс казва така:  „Когато правите нововъведения, трябва да сте готови да ви казват, че сте луди“.

Връщам се към Джеф Безос, за да добавя и негова мисъл: Ако искате да работите в иновациите, трябва да свикнете, че ще бъдете неразбирани!

Без страст, няма енергия. Без енергия, няма нищо – минаваме собствените си граници само когато имаме толкова страст, че да се повиши енергията си и да вървим напред“ – Доналд Тръмп. Достатъчно красноречиво за всяка една дейност. Достатъчно красноречиво за всеки добър бизнес!

И както е смятал Джон Рокфелер: Обкръжението от бедни хора винаги те води към бедност. Задължително трябва да общуваш с Победители и Оптимисти. Точно така, с главни букви!

И като за финал не забравяйте:

„ Първият взима стридата, вторият черупката“ (Андрю Карнеги ) 😉

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.