Най- добрите мотивиращи филма – моите топ 5

Раждаща се чрез нашите мисли, чувства и емоции, мотивацията е тази невидима сила, която провокира действие. Но тя не винаги е с нас… Всеки има моменти на безсилие и апатия, в които се чувства изчерпан откъм идеи и стремеж към нови върхове. Ежедневие, стрес, дребни битовизми– всеки си знае препъни камъчетата, които го подтискат. Една от многото идеи да почерпим вдъхновение е гледането на хубав филм. Има такива, които могат да посеят в нас желание за промяна, нова цел и успех. Почерпи вдъхновение от тези зареждащи филми, посветени на издигането на върха.

И ако някой „загрижен“ черногледец ти каже: „Не живей във филмите!“ му напомни, че много от тях са създадени по действителен случайJ

ВНИМАНИЕ! Следващата ми мини класация може сериозно да увреди твоя негативизъм!

 

 

Преследване на щастието

Завладяваща история, при това пресъздаваща реален случай. Уил Смит ни представя живота на Крис Гарднър – предприемач, който се впуска в най-страшната битка – за физическо оцеляване.  Със зъби и нокти той се бори за по-добър живот за себе си и за невръстния си син, докато се конкурира с други стажанти за висока брокерска позиция. Нищета, безсилие, безизходица, откъде черпи сили човек, за да се изправи, напук на неприятните изненади, поднасящи му живота? Този и още много въпроси ще отекнат в съзнанието ти след финалните надписи на филма.

Хей! Никога не оставяй някой да ти каже, че не можеш да направиш нещо! Дори и на мен. Разбра ли? Имаш мечта…трябва да я защитиш. Хората, които нищо не могат да постигнат за себе си, ти казват, че ти не можеш. Ако искаш нещо – вземи си го

presledvane-na-shtastieto-the-pursuit-of-happiness

 

Беднякът милионер

Филмът е земен, динамичен и буен, подтикващ към промяна и нашепващ „Всичко е възможно и зависи от теб!“ Индийският епос ще те потопи в света на главния актьор (Джамал), който изобилства от жестоки сблъсъци и несправедливост. Филмът крещи за внимание, всяка сцена ще те държи здраво за гърлото и ще те накара да преглъщаш на пресекулки, неотделящ жаден поглед от екрана. Това за мен е една от най-добрите истории за възхода от нищета към богатство. Разказвайки за живота си, младият мъж от гетата в Мумбай, който печели „Стани богат“, ни пренася в една далечна за нас реалност, пропита от мизерия, пренаселеност и жестокост.

Slumdog-millionaire

 

Форест Гъмп

Когато говорим за вдъхновяващи филми няма как да не включа заглавието „Форест Гъмп“. Това е красивата история на един мъж, чиято доброта го прави различен и някак си невписващ се в заобикалящия го свят. Именно необикновената му оптимистична нагалса му помага да постигне впечатляващо голям брой забележителни неща в живота си, за които други дори не биха дръзнали да мечтаят. Житейските истини и поуки изобилстват и няма как да останете равни пред тях. Ако трябва да опиша филма с няколко думи, това са: докосващ, вдъхновяващ, запомнящ се!

forrest-gump

Красив ум

Една дума за него е достатъчна: забележителен! Той е за всички онези загубили фокуса, които се чувстват загубени в творческия хаос, царящ около тях. Проследявайки живота на необикновения математик Джон Наш и гостувайки в неговото изумително въображение, попадаме в паралелен свят – този, в който човешките възможности побеждават всички онези на пръв поглед непреодолими препятствия.

Наблюдавай и се учи, но не имитирай! Най- верният ти приятел е твоята индивидуалност!

Учи се да черпиш вдъхновение от всичко, до което се докоснеш, дори и да ти се струва безумно, защото понякога налудничевите идеи са тези, които могат да ти донесат нов тласък за краеативност! Всъщност това са малка част от проникновените послания.. Ако търсиш филм, който да е щедър откъм житейски изводи, имащи силата да те мотивират да продължиш напред – гледай го!

a-beautiful-mind

 

Вълкът от Уолстрийт

Някои филми съдържат затрогващи, сантиментални елементи, които докосват със заложените в тях ценности. Този не е сред тях! Той настоява за отговори: „Докъде се простират възможностите и границите ти, за да достигнеш това, което желаеш?“ и „Каква цена си готов да платиш за успеха?“.

Филмът е посветен на мотивацията, но на онази пагубната, която е в състояние да блокира разума и сетива до степен главозамайване. Противоречив, скандален, създаден  по действителен случай, той представя кривата на всички аспекти от изкачването от нулата до постигането на разточително богатство. Добре дошли в света на безкруполния корпоративен свят, където оцеляват само най-силните вълци.

wallstreet-wolf

 

 А кой е твоят филм, който те мотивира? 

 

Какво смяташ?

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

No Comments Yet.